Click here for Myspace Layouts


Tuesday, November 25, 2014

Di sini Lahirnya Sebuah Cinta

Assalamualaikum.....

haaa.....dh lama xupdate ini blog larh... baru teringat yg Al ada blog..hihi. dun worry...im back...
dah 2014....last update 2011...see lama kn Al xupdate blog Al...
BTW... Al ada manyak sgt bnda nk story uolllss...

Now...Al officially become a student in UiTM Puncak Alam as a Customer Service student.


 yaa.... xsgka jgk yg Al bleh smpai ke sini... ingat lg dulu penah give up sbb xdpt nk futher study lps SPM.. but rezeki Allah dh tetapkn... so HERE I AM!
being here such a good experience bcoz sini besaq kot! hahaha..jenuh hiking kalau nk balik kelas... but Al amek dari segi positif... bleh kuruih wuuuu....
mula2 tu susah jgk nk adapt kn diri dgn suasana kat sini but somehow...after 1week,,ONLY one week... Al dh terbiasa dgn 'Batu Cave'.

ni dia yg kami gelarkan 'Batu Cave'

skang dh masuk bulan yg ke-2 kot Al ada kat sini.. yg oren2 tu kitorg pnya kolej kediaman...fakulti Al..nun jauh di hdpan..hahaha....yaa... kat sini Al dapat kwn2 yg mmg sporting habes! Alhamdulillah.... bersyukur sgt sbb Allah temukan kami semua sbbnya diorg mmg kawan yg baik. even though baru 1st semester tp hubungan kami dh terlalu akrab...

OCB22B / BM234

gambar ni kitorg amek masa kitorg buat mini event iaitu sport event yg mengabungkan cycling+permainan tradisional. Itu adalah 1st event yg kami handle sama2. penglibatan cuma budak2 klas ni ja...nama pun mini event kn.... guess what... pg sport event ... ptg tu kitorg smbung dgn Charity event kat Rumah Anak-anak Yatim Siti Khadijah, Meru. 1st time Al dtg melawat rumah anak2 yatim... of coz...timbul sedikit keinsafan bla ada kat sana... bersyukur sgt yg Al masih punya parents utk menumpang kasih.
OCB22B / BM234
mengenali org baru bkn sng... kita kena kenal dulu diorg mcm mana..how their personalities tp bla Al pkir2 balik... xpyh kot dgn diorg..hahaha... main hentam ja. NO HURT FEELING BABE!
so...let me introduce my partners in crime

 haaa.... ni bestie Al kat sini. actually kitorg dh kenal sejak diploma lg tp xrapat sebab klas lain2... but siapa tau kn... KUN FA YA KUN... bla Allah dh tetapkn smua ni akn terjadi, it will happen too.  yg berbaju putih tu nama nye JAJA...yg berbaju petak tue namanye ATEN. yg berbaju belang2 tue...kalu xcam mmg pendek umur la korg...hahaha JUST KIDDING. biasala mula2 xrapat sgt but then bla dh slalu bersama...diorg gila mcm Al jgk. Al cannot live without them...haha. diorg ada dgn Al msa Al susah..senang..hepy..sedih.. and Insyallah.. i will be there to you guys too.

 emmm...ni plak geng klau nk kuar g mana2....kalau nk kuar g mana2 msti akan ajak diorg.. and yet..diorg pun gila jgk...peace... 
let me introduce... yg plg cute nun di blakang sana...yaien nama diberi... n the only kumbang tue..nama nya Fad. the curve..Ikea..Gombak...kg.baru..midnite movie...karoke...overnight...mkn2 tu smua kami buat sama2....enjoy sgt spend time dgn diorg. ape2 pun...have fun,have jgk..study jgn lupa ea...

video
ni my favourite video..bla stress..ni yg Al akn cari,hahaha.  diorg pnya semangat mmg gempak  habes..niela cheerleaders kitorg...EMERALD GROUP... hahaha..xla. nie masa kitorg buat sport event...well kata2 semangat....

emmm...i think that's it from now... nty ada masa kita ketemu lg ea...
Insyallah...
Love ya!
Assalamualaikum

Saturday, November 26, 2011

Universiti Teknologi Mara Cendering Kuala terengganu

Assalamualaikum semua....
dah lama Al x update blog ni... dah berhabuk pun. skang nie al ada kat ganu. al futher study kat sini.. mmgla jauh dari rumah tp al kena pergi jugak. pengalamn kat sini bnyk... sedih hepy n xdak perasaan pun ada.

HARI PENDAFTARAN
mendaftar kat sini mmg diluar jangkaan. para senior kat sini layan kami mcm vvip kot. time tu hujan so dpa payungkan kami smpai kami smpai dekat teduh sikit. senior kat sini mesra2blaka. sng ja nk daftar kat sini xyah tunggu lama2. lps daftar dan dah dpt kunci al teruih pi cari bilik al. no bilik al S035. al kongsi  dgn 3 org gadis klantan. nama dpa nisa, ifa dan ika. funny thngs is al xphm apa yg dpa cakap masa mula2 dok dgn dpa. dpa bleh gelak kat al. start that time al blajaqla sikit2 ilmu bahasa klantan ni. so skang ni xdakla kekok sgt. mula2 dulu mmg kena bulila dgn depa sbb al xphm septh pun apa yg depa cakap. tapi bila al dah jumpa geng utara... baru dpa tau. al balasla balik.

MINGGU MDS ( MINGGU DESTINASI SISWA )
 minggu nie khas utk kami pelajar sem satu. sesi orientasi larr... mula2 jumpa para senoir takut gak sbb org lain kata senoir akan buli pelajar baru. tapi xpun. biasala minggu MDS dipenuhi dgn taklimat2 yg memboringkan. cara senior nk hilangkan ngantuk kami sng ja. dpa bgtau awal2yg dpa akn amik pic sapa yg terlena masa minggu MDS.. ada gakla yg terlena.mcm reaksi ada. ada yg ternganga.. ada yg buat2 tutp kepala.. ada yg tunduk kepala. nsb time al terlena dpa x dpt tangkap.
ni nama2 para senior yg al ingat : kak dagoo( mira), kak sizuka, cik syed, abg syahmi, mamu ( femes kot org utara tue ), kak hetty, kak anis, kak husni... bnyk lagi la.. xingat larr. dpa nie sporting habis tp kalau dpa marah jgn sapa berani tegur.. 3 hari dipenuhi dgn taklimat2... lps tu adala aktiviti sikit utk kami mengenali kwn2 g lain. kami dibahgikan kepada bbrapa kumpulan. Al dpt group 5. kami ditugaskan utk buat satu persembahan sempena malam kebudayaan nanti.group kami kena buat cerita ugly betty ala2 cinderela. Al jadi mak tiri..garang kot al. hahaha ..... group kami dpt tempat kedua dlm pertandingan tue.. alhamdullilah la. ada hepy ada la sedih.... bkn sedih pun cuma takut. adala satu geng siswa nie cari masalah dgn para senior. mula2 dpa ditangkap sbb merokok pastu sowang lagi ditangkap sbb makan masa kami dok dgr taklimat .amboi.... sedapnya dia.. kami dok tahan ngantuk dgr taklimat dia sesedp pi mkn  kat kafe... kena marah teruk gak la dgn senior. kami semua terkaku dok dm dewan. yg plg takut masa abg syahmi marah. YA ALLH!! takutnya aku. dia marah bagai nk gila. xpenah nmpk dia marah sblm dia ni dia macho ja.. bkn macho la hemsem tp lps tgk muka dia marah.. takut akak!.. the past is past...... minggu MDS dah pun berakhir. kamidah start kuliah..

KULIAH TIME
al dpt kelas A. roomates al semua dpt kelas b.. nk buat mcm mana nasib badan la... benda yg plg xjangka berlaku ialah al dpt nama gelaran kar sini. nie kes miss ayu la.. miss ayu nie rock wo..... diala start panggil al kodok sbb muka al iras2 kwn dia masa kat u dulu. start ari tue semua org panggil al kodok. kalau sebut alin dpa xkenai tp cuba sebut sure2 dpa kenai.... satu hari tue ada perjumpaan kelab ISA bkn kelah I S A tu okey.. miss ayu cdgkan nam al utk ajk. so al dptla jwtn biro publisiti dan media. maseh la miss ayu.

actually bnyk lagi yg al nk cerita tapi ada org jeles .....xpala nty al cerita lagi ok... bye salam !!!!

Thursday, October 13, 2011

XPDC BERBASIKAL

5 hari 4 mlm ... dgr mcm lama tapi sat ja . mula2 cikgu bagi surat ingatkan kem besa2 ja rupa2 XPDC BERBASIKAL OMG !!!!okey nak habaq mai satu persatu apa yg jadi kat sana

HARI PERTAMA:
1st day xdak pa sgt .. daftar pastu tunggu kwn2 dari sklh lain mai. masa sampai kat sana org pertama yg kami jumpa fatin & achik .. ceyy time tu buat sombong lagi sbb xkenai depa pastu pila daftar lps tu baru kenai dgn fatin & achik ... lps sowang2 kami kenai.. meh nak habaq nama kwn gila2 kami kat sana... kinah.adik,fatin,siti,kaklong,mida,mira.. depa niela besttiest kat sana .... lps sesi suai kenai kami pun piela pasang kemah.. kami seramai 85 org dipecahkan kpd 2 group satu group around 30 org.. aku geng 2 sekali dgn siti , kinah , mida atau mira , dan achik.. sbb apa aku kata mira @ mida sebab depa nie pelanduk dua serupa xdak beza langsung.. tapi lain mak & pak

HARI KEDUA
mulanya ekspedisi kami.. hari kedua dari kem singkir ke sk tandok besar .. kayuhan dimulakan oleh geng1 .. so kami sambung tidoq dlm bas ... lps sampai kat smk yan kami pun bertukar kayuhan... lps smk yan xtau kat mana ... tapi kenagan la sbb kami kena angkut dgn ambulans .... kaki kejang kot sakit gila.......lps tu sampaila dekat sk tandop besar .. kem singkir ke sk tandop besar jauhnya 82 km ... amacam boleh kayuh ... mlm tu kami just dgr ceramah 1 malaysia.. actualy xdgr sgtla.. ngantuk

HARI KETIGA
continue kayuh dari sk tandop besar ke smk ayer hitam.. kayuhan pertama geng 2 kayuh tapi badly saya xleh kayuh sbb kaki kami still sakit .. so duduk dlm trak bwk basikal larr. ... tapi best pa dok atas tue...lps tue serius x ingat berhenti kat mana.. xpa larr lps tue kami singgah kat sk jitra III fuyooo.. depa sambut kami mcm hero .....dgn kompang dng budak2 yg happy gila2.. kami mkn tghhari dgn solat zohor kat sana.. then geng 2 kayuh pulak dari smk jitra III ke masjid lubuk air ..... then kami kayuh dari masjid lubuk air sampai ke SMK Ayer Hitam ....kat sini lagila....... mcm menteri teruih .. depa sorak kat kami .... bangga sat !kami bermlm kat sklh nie.. mlm tu adala persembahan dari bdk2 sklh nie + kinah&adik+'mr seroja'+ayah2 angkat kami.. meriah gila sampai depa nyanyi rasa mcm nak pecah speaker tue .. :) jarak dia sama gak 82 km

HARI KEEMPAT
dari smk aYer Hitam ke Kem singkir ... time nie geng 1 mula dulu .. masa hari ketiga mmg aku x ingat yg aku ingat kami singgah kat balai polis yan tuk minum petnag ... pastu perjalanan geng2 teruih ke kem singkir ... cabaran kami sudah berakhir..... then dlm ukui 4 ptg kami buat lthn untuk mlm penutp..at last pukui 1 pagi lebih baru tidoq pastu terjaga sbb hujan + guruh yg mmg kuat....

HARI KELIMA
hari yg plg sedih ...... hari perpisahan .... pagi2 lps sarapan kami buat poco2 dgn chicken dance.... best kot then kami urus diri nak balik..... sebelum tue besala.. tuan2 kami kat sana buat kami teriak .... suruh nyanyi lagu sedih  :(  ......

CONCLUSION
perjalanan kami mmg best .. kwn2 kat sana mmg sporting . THANKS KPD GENG 2 sebab bagi support kat kami masa kami tgh letih kayuh sampai marshall kena tolak kami sampai ke depan ... nie ayat depa " kak long lekaih .. laju sikit " ni palk ayat achik " lek lu" x habis dgn lek lu dia .....hmmm.... rasa x menyesal join kem nie penat tue besala.. tapi pengalaman nie susah nak cari ....  I'M GOING TO MISS U ALL !!!!!

Friday, September 23, 2011

PENANTIAN SUATU PENYEKSAAN.....

mcm sedih ja bila baca title dia...
mmg pun ... xbnyk org dpt rasa apa yg saya pernah rasa
mengharap pada someone yg kita dah tau mmg xakan pandang kita
sebagai org yg istimewa di hati dia...
pengalaman pertama menunggu someone selama 4 thn ....
okey la nak cite sikit
nama dia mr H ..... kami kenal gitu2 je
then satu hari kwn dia gitau dia suka kat saya..
saya pun buat mcm besa ja bila jumpa dia
kali terakhir jumpa dia masa bln puasa hari jumaat
mrH tgh tunggu khutbah jumaat .. kami sama2  terpaku
xtau nak buat apa.. saya pun lari dari situ.. malu kot
then saya pindah mai kat pekan yg femes di kedah ( bnyk kot ...)
just because of smile..... saya suka kat dia
thn nie adalah thn ke 3 saya tunggu dia
xmau cakap nama pa takut dia tau
tapi saya xharap apa2 dari dia
cukup utk saya kenal dia dgn lebih dekat
ish... xmau feeling2
sekian ... :D

Wednesday, August 24, 2011

setiap yg terjadi ada hikmahnya ...

23 / 08 / 2011
Al dpt tau dr lalink saya.... dia kata dah bleh check utk permohonan kali ke -2 utk UITM. rasa mcm nak luruh jantung je bila dpt tau dah boleh check. dah la time tu tgh semangat buat kuih raya... teruh tinggal bagi dkt kakak dgn adik buat. takut2 sangat kalau x dpt. bila dah isi nu ic.... benda pertama yg Al nampak  dukacita dimaklumkan ..... nmpk yg tue dah x baca yg bawah sebab dah tau mmg x dpt... masa tue hanya Allah taala ja yg tau apa yg Al rasa. Al rasa apa yg Al isi selama ni x pernah lekat.. i mean Al isi uitm.. matrik..spa... dan ntah apa2 lagi...satu pun x dpt
rasa mcm fed up pun ada sebab apa yg AL isi selama nie satu pun xpt

24 / 08 / 2011
blk dari sklh.. besala lena sat.. tiba2 mimpi ada posmen hantaq surat .... lps tue xingat apa dah jadi.
masa dok buat kuih raya baru teringat yg tadi mimpi ada posmen hantar surat and then suruh la adik Al pi tgk kat peti surat ... tiba2 dgr adik Al menjerit dari luar " kak lin !!!!!!! ada surat untuk hang ...tersentap sat
maybe surat plkn... buat do no ja... pastu baca dkt setem diorang... dari perlis
Al suruh ayah Al bukak sebab tgn Al masa tu kotoq then ayah al kata " tawarn mengikuti kursus faramasi di sekian kolej........ hang nak pi ka? dkt perlis dekat sikit....."
tgh fikir...... and then i give my dcision " pi jela kat perlis ja pun... dekat dgn rumah tok ( tapi rumah tok xdak org duduk dah..mcm rumah berhantu pun ada  ...berani ka aku duduk sowang2.. rumah sikit punya besaq )... 
that my final desion..... pi saja.. demi kebaikan Al
mungkin Al xdak rezeki dekat UITM tapi ada dekat tmpt lain... bkn kerajaan tapi swasta
nak buat mcm mana... :D

Wednesday, August 10, 2011

HIDUP BARU TEMPAT BARU..... bolehka aku???

Al baru dpt surat dari kist..diorang offer belajar kat sana...then my dad said i should go there. mula-mula pikiq xmau pi sebab tak biasa berpisah dgn famili then tmpt yg saya dpt dekat kelantan....OMG!!!
tapi bila pkiq2 balik apa salahnnya kalau al tukaq angin asyik dok bawah ketiak famili ja then Al tell my dad that i want to go there... Al pilih kos kardiovaskular atau teknologi makmal perubatan..tau dpt yg mana...
then hari nie 10 / 08 / 2011 Al ada 2 berita buruk nak gitau kat kwn2 kelas Al....
1 . sori Al xleh nak join bukak puasa dgn hampa..have fun okey..hampa makan la tuk Al...
2. sori sebab bln nie bln last Al dok dgn korang... xtaula kwn2 Al sedih atau dak tapi serius Al nak gitau Al mmg sedih sebab Al tak sedia lagi dan Al suka kwn dgn kwn2 kelas Al... :(
mcm reaksi yg Al dpt bila kwn2 kelas Al tau yg Al nak pi kist

1. depa nie kata
tak payah pi la...stay la kat sini...nanti hang pi kami sunyi...masa tu Al dah nangis....habisla drama dlm kelass
pastu alif dan zarief dok luluhkan semangat Al.....
xpa....
depa kata
1,kat sana ada hantu .... mana tmpt pun afa hantu la syg ooiii
2.food depa xbest...semua manis..xpa hari2 Al beli roti mkn

bnyk lagi tapi malas nak tulis....

 jgn la marah dekat Al kalau apa yg Al tulis buat kwn2 Al terasa...bkn selalu tau :D
insyallah Al akan ingat hampa semua.... i going to miss u...tu pun kalau Al jadi pi.... 

Sunday, August 7, 2011

aku perasan ka??

al tak tau la....  tapi kan al rasa mcm ada sowang mamat nie dok usha al kalau al lalu situ..hmmm..sapa dia al xkenai...but dia boleh tahan la... al pelik kalau al lalu kat situ mesti dia tgk al sampai al hilang. adik al pulak perasan dia kata mamat tu usha dia...hmmm entah la...dia usha moto al kot well moto baru...al xmau tulis panjang2 takut nanti tercerita benda lain pulak....